Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Тайните на щитовидната жлеза

Д-р Оливие Лакурей, Д-р Алфред Вернер, Д-р Жером Клер
Редовна цена: 14,00 лв.
Специална цена: 12,60 лв.
Отстъпка: 10 %
Крайна цена: 12,60 лв.

Допълнителна информация

Издател Кибеа
Година на издаване 2011
Език български
Корица мека
Брой страници 176
Размер 13 х 20
Категории Здраве и медицина

Тайните на щитовидната жлеза

Кликнете два пъти върху изображението, за да го видите в по-голям размер

Намаляване
Увеличаване

Подробности

За авторите

Доктор Оливие Лакурей, университетски професор, занимаващ се с изследователска дейност в Медицинския факултет на Университета „Париж V – Рене Декарт“, е член на Френската академия по хирургия, съдебномедицински експерт в Парижкия окръжен съд, специализирал е хирургия на злокачествените образувания в лицево-шийната област. В ежедневната си практика в Европейската болница „Жорж Помпиду“ в Париж той е в непрекъснат контакт с пациенти със заболявания на щитовидната жлеза.

Автор е на множество трудове и статии с приносен характер в областта на оперативното лечение на карциноми в лицево-шийната област.

Доктор Алфред Вернер, болничен лекар, специалист оториноларинголог в Европейската болница „Жорж Помпиду“ в Париж, е преподавател по неврофизиология на сензорните системи и съавтор на множество трудове, един от които разглежда проблемите, свързани с епидемиите, а друг – остаряването на организма.

Интересува се особено много от начина на живот на пациентите със заболявания на щитовидната жлеза. 

Доктор Жером Клер, университетски професор, занимаващ се и с изследователска дейност в Медицинския факултет на Университета „Париж V – Рене Декарт“, е ендокринолог и радиолог, специалист по диагностика и медикаментозно лечение на заболяванията на щитовидната жлеза в болницата „Кошен“ в Париж. Предмет на медицинската му практика са всички диагностични изследвания на щитовидната жлеза като ехография, сцинтиграфия и цитология. Автор е на множество статии в международни научни издания, а също и с научно-популярен характер.

„Нервен съм, това нормално ли е?“, „Защо съм толкова уморен?“, „Непрекъснато ми е студено, какво не е наред?“, „Каква е тази подутина ето тук, точно в основата на шията ми?“ Всеки от нас рискува да се сблъска с тези въпроси в един или друг момент от живота си и всички те са свързани с работата на щитовидната жлеза.

Нашето психическо състояние, настроението ни, външният ни вид, сърдечно-съдовата система, телесната температура и още много други функции на организма зависят от щитовидната жлеза. Това само по себе си говори колко важна е тя и колко важни са заболяванията, които я засягат. Повечето хора не знаят нищо за този орган, но броят на онези, които имат някакво страдание, свързано с нея, е много голям.

През последните десет години, макар че базовите клинични елементи са същите, терапевтичните възможности са променени радикално. Така че информацията за щитовидната жлеза, за начина, по който функционира, и за болестите, които я засягат, е от първостепенна важност. Това е и целта на тази книга.

Книгата се спира на най-новите научни данни, обяснява как трябва да се постъпва при лечението на преобладаващата част от клиничните случаи и какви са промените в прилаганите терапевтични методи.

На читателя се предлага модерна книга за щитовидната жлеза, която не оставя в сянка нито един значим аспект. Тайните на щитовидната жлеза не само ще обогати познанията на българския читател, но и ще го запознае със системата на здравеопазване в една развита западно-европейска страна като Франция.

Може да се интересувате и от следните продукти

Митове и истини за храненето

Митове и истини за храненето

Редовна цена: 18,00 лв.
Специална цена: 16,20 лв.
Отстъпка: 10 %
Лунна пътека във водата

Лунна пътека във водата

Редовна цена: 15,00 лв.
Специална цена: 13,50 лв.
Отстъпка: 10 %
Идеалният метаболизъм

Идеалният метаболизъм

Редовна цена: 14,95 лв.
Специална цена: 13,46 лв.
Отстъпка: 10 %
Лечение с числа

Лечение с числа

Редовна цена: 10,99 лв.
Специална цена: 9,89 лв.
Отстъпка: 10 %
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.