Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Тайната порта

Редовна цена: 18,00 лв.
Отстъпка: 0 %
Крайна цена: 18,00 лв.

Допълнителна информация

Издател Кръгозор
Година на издаване 2014
Език български
Корица мека
Брой страници 388
Размер 14 х 21
Категории Исторически романи

Тайната порта

Кликнете два пъти върху изображението, за да го видите в по-голям размер

Намаляване
Увеличаване

Подробности

Разплитането на загадъчна история, случила се в Константинопол преди четиристотин години, започва от Ориенталската библиотека в Оксфорд ...

Елизабет Стейвли седи в библиотеката в Оксфорд и разглежда фрагмент от старинен ръкопис, който може да бъде ключ за разкриване на история, останала тайна в продължение на векове: Силия Лампри, дъщерята на британски капитан, изчезва след нападение над кораба им и има вероятност да е попаднала в харема на султана. Елизабет заминава за Истанбул, за да потърси нови доказателства за своята теза. Защото разгадаването на съдбата на Силия е начин да промени собствената си съдба.

Константинопол, 1599 г. В Топкапъ сарай главният евнух е отровен от захарен кораб, подарък от английския двор. В коридорите на двореца се надига вълнение. Кой стои зад покушението - англичаните или вътрешен човек? Новата фаворитка в харема се оказва пленена англичанка, купена от любимата жена на султан Мехмет III... С нежна кожа, горещо сърце и бърз ум, тя се опитва да оцелее сред интригите и опасните игри, разиграващи се на забранената територия на султанския харем. Защото има цел - да се добере до ключа за тайната порта, зад която я чакат любовта и свободата. Английският пратеник в Константинопол - Пол Пиндар, годеник на Силия, дълго време я е смятал за загинала. Но един ден след посещение в двореца получава закодирано послание от нея... Какъв ще бъде изборът на мъжа, станал заложник на дълга, и ще успее ли той да спаси Силия? В каква посока ще поеме животът на Елизабет?

"Тайната порта" разказва за политическите игри на големите империи, за тайни, които пази харемът, за ревност и приятелство - история в история, преплела съдбите на две жени от миналото и настоящето, които се стремят към истинската любов.

Продължението на историята можете да прочетете в страниците на "Диамантът на Венеция".

Други книги от този автор

Диамантът на Венеция

Диамантът на Венеция

Редовна цена: 16,00 лв.
Отстъпка: 0 %

Може да се интересувате и от следните продукти

Дневник на чумавата година

Дневник на чумавата година

Редовна цена: 14,99 лв.
Отстъпка: 0 %
Синът на майстора на маски

Синът на майстора на маски

Редовна цена: 15,95 лв.
Отстъпка: 0 %
Последният дуел

Последният дуел

Редовна цена: 15,90 лв.
Отстъпка: 0 %
Тайната на Тюдорите

Тайната на Тюдорите

Редовна цена: 16,00 лв.
Отстъпка: 0 %
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.