Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Роботите (том 1): Стоманените пещери; Голото слънце

Айзък Азимов
Редовна цена: 24,95 лв.
Отстъпка: 0 %
Крайна цена: 24,95 лв.

Допълнителна информация

Издател Бард
Година на издаване 2011
Език български
Корица мека
Брой страници 480
Размер -
Категории Фентъзи и фантастика

Роботите (том 1): Стоманените пещери; Голото слънце

Кликнете два пъти върху изображението, за да го видите в по-голям размер

Намаляване
Увеличаване

Подробности

Поредицата „Роботите” е съставена от множество романи и разкази с главни герои позитронните роботи. Макар и почти съвършени човешки творения, те се подчиняват на Трите закона на роботиката, които не им позволяват да се обърнат срещу своите създатели. Общото във всички романи и разкази от цикъла е темата за морала и общуването между хората и роботите. В първите четири романа „Стоманените пещери”, „Голото слънце”, „Роботите на Зората” и „Роботите и Империята” детектив Илайджа Бейли и неговият партньор Р. (робот) Данийл Оливо разследват конфликтите между космолитите – потомците на хората, заселили се на други планети – и обитателите на свръхнаселената Земя.

В първи том се съдържат романите: СТОМАНЕНИТЕ ПЕЩЕРИ и ГОЛОТО СЛЪНЦЕ

Стоманените пещери

Хиляди години напред в бъдещето две открития са променили хода на човешката история: колонизирането на галактиката и създаването на позитронния мозък. Подобно на повечето хора, оставени на съдбата си на свръхнаселената Земя, нюйоркският полицай Илайджа Бейли не храни топли чувства към арогантните космолити и техните помощници – роботите. Но един от знатните космолити е убит и Бейли трябва да поеме разследването заедно с Р. Данийл Оливо. Най-неприятното е, че „Р.” означава “робот” и позитронният партньор на детектива е пълно копие на жертвата!

Голото слънце

На красивата планета Солария, един от петдесетте Външни свята, шепа колонизатори водят отшелнически живот и всички техни нужди са задоволявани от верните им роботи. Уплашени от технологичното превъзходство на космолитите, милиардите земляни са се скрили в огромни подземни градове и не искат да допуснат роботите в своя свят. Но детектив Илайджа Бейли не споделя тази ненавист към позитронните роботи, защото е работил с един от тях – Р. Данийл Оливо. И когато властите на Солария молят за помощ от Земята, Бейли и Р. Данийл Оливо пристигат на тази странна и провокативна планета, за да разплетат едно невъзможно убийство.

Айзък Азимов е майстор на научнофантастичния жанр!

Може да се интересувате и от следните продукти

Отвъд разлома

Отвъд разлома

Редовна цена: 14,90 лв.
Отстъпка: 0 %
Внимание, психоспусък!

Внимание, психоспусък!

Редовна цена: 15,99 лв.
Отстъпка: 0 %
Гибелна буря

Гибелна буря

Редовна цена: 19,90 лв.
Отстъпка: 0 %
Аса в небето

Аса в небето

Редовна цена: 20,00 лв.
Отстъпка: 0 %
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.