Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Любомир Левчев

Книги от Любомир Левчев (Lyubomir Levchev)


 

Книги от Любомир Левчев (Lyubomir Levchev)Любомир Спиридонов Левчев (роден на 27 април 1935 г.) е български поет и писател, член на ЦК на БКП. 

Любомир Левчев завършва висше образование в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност „Библиография и библиотекознание“ към Философско-историческия факултет.

Работи в Радио София и вестник Литературен фронт. Председател на Съюза на българските писатели от 1979 до 1988 г. От 1991 г. е собственик на издателска къща „Орфей“, издаваща стихосбирки и едноименно списание.

През 1957 г. е издадена първата му книга „Звездите са мои“. Автор е на три романа: „Убий българина“ (1988) – предчувствие за новото време, Ти си следващият“ (2001) – автобиографичен роман, и „Панихида за мъртвото време“ (2011) - личната изповед. Любомир Левчев също така е създател и на сценарии за филмите „Мълчаливите пътеки“, „Гибелта на Александър Велики“ и „Сладко и горчиво“. Има издадени над 30 стихосбирки, а книгите му са преведени в 36 страни. Много от стихотворенията му са превърнати в песни, изпяти от едни от най-големите български поп и рок изпълнители.

Любомир Левчев е носител на множество награди. През 2006 г. е награден от президента Георги Първанов с орден Стара планина - I степен по повод неговата 70-а годишнина за „изключително големи заслуги към България, за развитие и популяризиране на българското изкуство и култура“. През 2006 г. е отличен с титлата доктор хонорис кауза на Бургаския свободен университет. През 2008 г. получава националната награда „Христо Г. Данов“ за цялостно творчесто.


3 продукт(а)

|
 1. Убий Българина!
  Любомир Левчев
  Редовна цена: 18,00 лв.
  Специална цена: 16,20 лв.
  Отстъпка: 10 %
  "В средата на 80-те години от дъното на душата ми се надигна тревожно предчувствие, че бързо трябва да разкажа преживяното, защото идва ново време, в което всичко ще се промени и за всичко ще бъде късно. Така се роди "Убий Българина!" – книга за моето начало..." Това са думи на Любо... Научете повече
 2. Панихида за мъртвото време
  Любомир Левчев
  Редовна цена: 20,00 лв.
  Специална цена: 18,00 лв.
  Отстъпка: 10 %
  Със своеобразно заклинание Левчев завършва автобиографичната си книга "Ти си следващият": "Ако имам дни, ще трябва да отговоря на още някои въпроси в един бъдещ роман". Ето го и изпълненото обещание, ето романа от спомени, в който са... Научете повече
 3. Ти си следващият
  Любомир Левчев
  Редовна цена: 22,00 лв.
  Специална цена: 19,80 лв.
  Отстъпка: 10 %
  "Ти си следващият! Какво е това? Проклятие? Предупреждение? Прозрение? Презрение?... В този вик на Марат не се ли издава законът за вселенското възмездие?... Ти, приятелю, си само следващият! Ти си следствието, което ще стане причина." С тези думи Любомир Левчев отново въвлича читателите ... Научете повече

3 продукт(а)

|
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.