Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Хитлер без цензура

Хенри Пикер
Редовна цена: 19,90 лв.
Отстъпка: 0 %
Крайна цена: 19,90 лв.

Допълнителна информация

Издател Сиела
Година на издаване 11-2016
Език български
Корица мека
Брой страници 488
Размер -
Категории История и документалистика

Хитлер без цензура

Кликнете два пъти върху изображението, за да го видите в по-голям размер

Намаляване
Увеличаване

Подробности

Няма по-добри документи от най-интимните разговори на Адолф Хитлер, записани в момент, когато е господар на Европа от Нордкап до Сахара и от Атлантика до Кавказ. В този период той управлява територия от 6,85 млн. км2 с население 112,5 млн. германци и 250 млн. чужденци – 1/6 от световното население.

Тези записки (прочетени и одобрени от самия Хитлер) регистрират безпристрастно как се държи фюрерът в кръга на своите 26 сътрудници в Главната квартира, как тълкува своите решения и заповеди, какво отношение взема по проблемите на вярата, народа, държавното управление, културата, социалната справедливост, войната и мира.

Публичните речи на Хитлер разкриват от неговите мисли и цели само толкова, колкото изискват актуалните обстоятелства. В тях самопосветеният може да отсее зърното от плявата. Онова, което разкриват за Хитлер биографиите от сътрудници, дневниците и спомените, тълкуванията на историци, паметните бележки, предадените откъслеци от разговори, винаги е субективно филтрирано от гледната точка на автора. Същото важи за стенограмите от обсъждането на военното положение, които са водени от цивилни стенографи, и заради това е трябвало да бъдат преработвани от военните. В тази книга ще откриете личното свидетелство на Хитлер за неговите идеи и цели, за размаха, с който той се опитва да прекрои света.

„Моята борба” е написана от човек, решен да промени света. „Хитлер без цензура” е нейното естествено продължение – дословни записи на неговите разсъждения пред най-близките му в периода на най-голямото разширение на Третия райх, когато Германия властта над 1/6 от населението на Земята.

Може да се интересувате и от следните продукти

Възходът на Запада (том 1)

Възходът на Запада (том 1)

Редовна цена: 39,00 лв.
Отстъпка: 0 %
История на Стария свят

История на Стария свят

Редовна цена: 35,00 лв.
Отстъпка: 0 %
Възход и падение на Великите сили

Възход и падение на Великите сили

Редовна цена: 39,90 лв.
Отстъпка: 0 %
Свещеният джихад. "Ал-Кайда", "Ислямска държава" и терорът

Свещеният джихад. "Ал-Кайда", "Ислямска държава" и терорът

Редовна цена: 15,00 лв.
Отстъпка: 0 %
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.