Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Големите пет. Как да живеем по-дълго и здравословно

Санджив Чопра и Дейвид Фишър
Редовна цена: 12,00 лв.
Отстъпка: 0 %
Крайна цена: 12,00 лв.

Допълнителна информация

Издател Сиела
Година на издаване 09-2016
Език български
Корица мека
Брой страници 224
Размер -
Категории Здраве и медицина

Големите пет. Как да живеем по-дълго и здравословно

Кликнете два пъти върху изображението, за да го видите в по-голям размер

Намаляване
Увеличаване

Подробности

Здрави, Енергични, Умни, Щастливи, Дълъг и Спокоен живот, възможно ли всичко това? Природата ви предлага редица лесни начини, по които можете да постигнете тези цели. Нужно ви е само малко усилие на волята.

В книгата „Големите пет“ преподавателят по медицина от Харвард Санджив Чопра се спира на пет начина, по които без много разходи и без да променяте тотално своя начин на живот, можете да си помогнете в борбата със стареенето и хроничните заболявания. Авторът е брат на световноизвестния писател Дийпак Чопра. За разлика от него обаче Санджив Чопра не популяризира алтернативната медицина и базира твърденията си само на изследвания, публикувани в престижни научни издания.

В „Големите пет“ авторът е синтезирал резултатите от стотици проучвания, за да докаже, че кафето, витамин D, ядките, спортът и медитацията имат безспорно положителен ефект върху здравето на повечето хора. Чопра е категоричен – спортът може да ни направи по-умни, медитацията намалява стреса, ядките са полезни за сърцето, мозъка и храносмилателната система, кафето може да ни предпази от чернодробни заболявания, а подценяваният витамин D е незаменим за доброто здраве на хората и затова не бива да избягваме слънчевите лъчи.

С помощта на журналиста Дейвид Фишър авторът проследява историята на всяко едно от тези „природни лекарства“. Чопра признава, че нито една от „големите пет“ стъпки към здравето, не е панацея и съветва винаги при проблем да се консултираме с лекар и да се доверяваме на предписаните от медиците лекарства.

Може да се интересувате и от следните продукти

Живот без край

Живот без край

Редовна цена: 12,90 лв.
Отстъпка: 0 %
Точков масаж. Основи на рефлексотерапията

Точков масаж. Основи на рефлексотерапията

Редовна цена: 8,99 лв.
Отстъпка: 0 %
Чудото колаген

Чудото колаген

Редовна цена: 15,95 лв.
Отстъпка: 0 %
Аутизмът

Аутизмът

Редовна цена: 20,00 лв.
Отстъпка: 0 %
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.