Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Достойни битки

Леон Панета
Редовна цена: 18,90 лв.
Специална цена: 17,01 лв.
Отстъпка: 10 %
Крайна цена: 17,01 лв.

Допълнителна информация

Издател Сиела
Година на издаване 12-2016
Език български
Корица мека
Брой страници 472
Размер -
Категории Биографични книги

Достойни битки

Кликнете два пъти върху изображението, за да го видите в по-голям размер

Намаляване
Увеличаване

Подробности

Единици са държавниците, които се радват на всеобщо признание и у дома, и по света. Леон Панета е един от тях. Oткровена и вдъхновяваща, автобиографията на бившия директор на ЦРУ и министър на отбраната на САЩ разкрива не само ключови подробности от кариерата му, но и показва как един син на имигранти може да бъде истински патриот и да служи на своята истинска родина. На младини Панета е дълбоко впечатлен, когато Джон Кенеди изрича прословутата си фраза: „Не питай какво може родината ти да направи за теб, а питай какво можеш да направиш ти за родината си”. И сам превръща живота си във въплъщение на тази достойна идея. Кариерата на Леон Панета започва в армията, продължава с 35 години служба в Конгреса, назначен е за директор на Службата за управление на бюджета при президента Клинтън, където осъществява впечатляваща реформа, довела от дефицит до бюджетен излишък. По-късно се издига до началник на кабинета на Белия дом, след което се оттегля заслужено от активна политическа дейност.

Но истинските битки пред него предстоят. През 2009 г. е поканен от президента Барак Обама да оглави ЦРУ, където поставя като основен приоритет ликвидирането на враг номер едно на Америка – Осама бин Ладен. И успява в това, което осем години изглежда като мисия невъзможна. Успешният му период като директор на ЦРУ води до приемането на поста на министър на отбраната на САЩ и свързаните с него трудни решения по време на преосмисляне на глобалните геополитически предизвикателства в период на тежка финансова криза.

„Достойни битки” е откровена книга, която показва различните измерения на лидерството, властта и отговорността в глобалния свят. Леон Панета не е от хората, които често са били под светлината на прожекторите, неговата роля е да анализира, преценява и взема трудните решения. Прочетете историята му.

Може да се интересувате и от следните продукти

Зелени светлини

Зелени светлини

Редовна цена: 22,99 лв.
Специална цена: 20,69 лв.
Отстъпка: 10 %
Изкуството да воюваш

Изкуството да воюваш

Редовна цена: 15,90 лв.
Специална цена: 14,31 лв.
Отстъпка: 10 %
Автобиография - Бранислав Нушич

Автобиография - Бранислав Нушич

Редовна цена: 6,00 лв.
Специална цена: 5,40 лв.
Отстъпка: 10 %
И Чапа създаде света. Истории за хора и статуи

И Чапа създаде света. Истории за хора и статуи

Редовна цена: 22,00 лв.
Специална цена: 19,80 лв.
Отстъпка: 10 %
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.