Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Да готвим с Лучия

Лучия Каракашова
Редовна цена: 18,00 лв.
Отстъпка: 0 %
Крайна цена: 18,00 лв.

Допълнителна информация

Издател Кибеа
Година на издаване 2014
Език български
Корица мека
Брой страници 200
Размер ---
Категории Кулинарни книги

Да готвим с Лучия

Кликнете два пъти върху изображението, за да го видите в по-голям размер

Намаляване
Увеличаване

Подробности

Интересни и необичайни рецепти за моментите, когато доброто похапване е на почит!

"Драги читателю,

направих тази книга с обич - за себе си, за теб и за всички. Често казват, че любовта на мъжете минавала през стомаха. Нека не преувеличаваме, но от дългогодишен опит съм убедена, че вкусното хапване осигурява както доброто настроение вкъщи, така и приятното прекарване в компания, а защо не и успешното запознанство.

Опитала съм се да събера в тази книга дългогодишен опит, широк диапазон вкусове и многобройни източници. Рецептите, които ще намериш тук, идват от различни стари и нови книги, наръчници, тефтери, изрезки и хвърчащи листчета. През годините открих, че често ми е нужно повече време да намеря някоя желана рецепта, отколкото да я приготвя. Обзема ме носталгия, като си припомня старите тетрадки с подгънати краища, често тук-там с някое издайническо петно, съдържащи старателно изписани или набързо надраскани рецепти. Иска ми се, читателю, тази книга да стане за теб такава тетрадка.

Имам - да си призная - и една егоистична цел. Години наред чувам от близки и приятели: "Моля те, дай ми тази рецепта!". Давам винаги с готовност, но рецептите често се записват на някое от тези прословути хвърчащи листчета и скоро сцената се повтаря - на живо или по телефона. Та, ето начин да събера тези рецепти, за да са готови за близки, приятели, а най-вече за теб, читателю.

Най-важното, което искам да ти кажа, е, че когато готвенето се възприема като тегоба, резултатът никога не е добър. Готвенето е удоволствие! Съвременните уреди и изобилието на продукти дават възможност бързо и лесно да се приготвят ястия, за които понякога не се сещаме сами, а ни е нужна само една свежа идея или изпитана комбинация. Тук представям рецепти, по-голямата част от които не изискват повече от 30-40 минути подготовка и час - час и половина печене, ако е необходимо.

Стремила съм се, където е възможно, да съчетая вечните достойнства на старите методи на готвене с предимствата на модерните технологии, които пестят време и са здравословни, без да намаляват вкусовите качества на храната. Не спадам към песимистите, които смятат, че витрокерамиката и индукционната плоча ще изхвърлят завинаги къкрещото часове наред гърне.

Постарала съм се да включа по малко от кухните на народи, които открай време са се отнасяли към храненето като към празник, а към готвенето като към изкуство - французи, италианци, германци, китайци, индийци. Умишлено пропускам традиционните български гозби - за тях трябва отделна книга, пък и са написани много такива книги. Но има позабравени стари рецепти, които ще разнообразят менюто. Както си му е редът, предлагам супи, салати, леки ястия, основни блюда и десерти. Привлекателният вид е задължителен за добрата кухня.

Драги читателю, използвай тази книга за твое улеснение и удобство, пести си времето, радвай се и споделяй интересни гозби с близки и приятели. Не забравяй - готвенето е удоволствие в две действия. Първото се развива в кухнята, второто - около масата с доволните лица на гощаваните. Желая ти дълги години добър апетит и добро настроение!".

Лучия

Може да се интересувате и от следните продукти

50 здравословни рецепти

50 здравословни рецепти

Редовна цена: 30,00 лв.
Отстъпка: 0 %
Вкусът на България

Вкусът на България

Редовна цена: 33,00 лв.
Отстъпка: 0 %
Голям кулинарен речник

Голям кулинарен речник

Редовна цена: 35,00 лв.
Отстъпка: 0 %
Ферментиране на храните за здраве

Ферментиране на храните за здраве

Редовна цена: 15,95 лв.
Отстъпка: 0 %
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.