Добре дошли в онлайн книжарница kupiknigi.com!

Пропуснете до основното съдържание »

Мелина Маркета

Книги от Мелина Маркета (Melina Marchetta)


 

Книги от Мелина Маркета (Melina Marchetta)Мелина Маркета е родена на 25 март 1965 г. в Сидни, Австралия. Тя е една от най-известните австралийски автори на литература за юноши. Преди да се посвети изцяло на творческата си кариера, Маркета дълго време работи като учител. 

Първият ѝ роман, Looking for Alibrandi, излиза от печат през 1992 г. и тиражът е изцяло разпродаден в рамките на два месеца. Дебютният роман на Мелина Маркета е публикуван в 14 държави и е преведен на 11 езика, като донася на Маркета наградата на CBCA за детска книга на годината, в категория Юноши през 1993 г.

Макрета повторно печели тази награда през 2004 г. с втория си роман, Спасяването на Франческа (налична на българския пазар от издателство Милениум). През 2009 г. получава наградата Michael L. Printz на американската асоциация на библиотекарите за романа Jellicoe Road. 


2 продукт(а)

|
 1. Спасяването на Франческа - Мелина Маркета
  Мелина Маркета
  Редовна цена: 17,00 лв.
  Специална цена: 15,30 лв.
  Отстъпка: 10 %
  Романът Спасяването на Франческа е носител на наградата на Съвета за детски книги на Австралия за роман на годината (2004) и на наградата на Американската библиотечна асоциация за най-добър тийнейджърски роман (2005) Няма тийнейджър, който да не се почувства... Научете повече
 2. Добри дни, лоши дни - Мелина Маркета
  Мелина Маркета
  Редовна цена: 18,00 лв.
  Специална цена: 16,20 лв.
  Отстъпка: 10 %
  Номинация за роман на годината от Съвета за детски книги на Австралия (2011) Лошите дни са му познати. Лошите дни имат способността винаги да те хващат неподготвен. Лошите дни те карат да не се доверяваш на добрите, защото нещо гадно винаги дебне отнякъде. Научете повече

2 продукт(а)

|
© 2014 - Онлайн книжарница Купи Книги. Всички права запазени.